Råddent gavlvindue | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Råddent gavlvindue

14.01.2020 14:26:19

 

Spørgsmål:

Hej
Jeg har købt et tidligere helårshus nu med sommerhusstatus, hvor der var udfærdiget tilstandsrapport. Efterfølgende har der vist sig en række graverende skader/råd i ejendommen, som nu har kostet mig 3 x selvrisiko a kr. 5.000 i.f.m. udbedring over ejerskifteforsikringen.

Mit spørgsmål er, et stort gavlvindue viser sig at være pilråddent, hvilket er/var endog meget synbart for den byggesagkyndige i.f.m. gennemgang af huset. Skaden er anerkendt under ejerskifteforsikringen, men jeg skal igen betale selvrisiko på kr. 5.000 i.f.m. udskiftning.

Kan den byggesagkyndige ikke gøres ansvarlig for dette beløb, da det er hans opgave at beskrive husets tilstand?

Jeg finder det urimeligt, at jeg skal blive ved med at betale dette beløb, hver gang en skade anmeldes over ejerskifteforsikringen.

Svar:

Kære Spørger

Som du formentlig ved, er der et maksimum for selvrisikoen, som du snart er ved at nå på ejerskifteforsikringen, men det er jo en ringe trøst.

Man kan ikke afvise, at den byggesagkyndige kunne have et selvstændigt ansvar og du bør fremsætte kravet overfor den pågældende og se, hvad der bliver svaret.

Hvis svaret er negativt, bør du kontakte en boligadvokat for en kort afklarende drøftelse om ansvarsgrundlag/omkostninger m.m..

Med venlig hilsen/Kind regards

Erik Turley
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse