Problematisk placering af eltavle | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Problematisk placering af eltavle

30.06.2023 09:27:49

 

Spørgsmål:

Kære BOLIGadvoakat

Jeg bor på 1.sal i en ud af 3 ejerlejligheder i en gammel skole. Min underbo har sin el-tavle og måler placeret i et skunkrum (fællesareal) på 1.sal, hvortil der kun er adgang gennem min lejlighed (trappeopgang og rum). Underboen har således ikke adgang til sin el-tavle, hvis jeg ikke er hjemme, medmindre jeg har givet underbo nøgle til min lejlighed. Disse forhold giver gener for mig. Er sådanne vanskelige adgangsforhold til en el-tavle lovlig? Jeg har opfordret underboen til at flytte sin el-tavle ned i egen lejlighed. Underboen vil dog gerne undgå denne udgift. Jeg kan vel næppe kræve, at underboen flytter sin el-tavle, men kan jeg nægte at udlevere nøgle til min lejlighed til underboen, hvis hun advares i god tid? Kan jeg stoppe med at give adgang gennem min lejlighed, hvis underboen er advaret i god tid? (Jeg er med på, at håndværkere og ejere skal gives adgang til fælles skunk, hvis det drejer sig om vedligehold, ændring af installationer o.lign.) På forhånd tak!

Svar:

Kære spørger

Det forhold du beskriver bør være beskrevet nærmere i en aftale, herunder om underboens krav/ret til adgang, hvordan og hvor lang tid forinden adgang ønskes, at der skal adviseres herom mv. Almindeligvis vil en part i tilsvarende situationer indrømmes krav på adgang, når det er for at undgå skader eller fare, eller fx hvis en sikring springer mm., men i øvrigt skulle give meddelelse i god tid, såfremt adgangen skyldes planlagte el-arbejder..

Hvis forholdet ikke er reguleret af aftale, bør der etableres en sådan, når der ikke kan findes en løsning, hvor eltavlen flyttes.

Jeg vil anbefale dig at tage kontakt med en boligadvokat, som gennem konkret indsigt i indretningen af ejendommen, foreningens vedtægter, aftaler i øvrigt, mv. kan rådgive dig nærmere konkret om dine rettigheder og forpligtelser.

Med venlig hilsen/Kind regards

Cecilia Nakskov Veistrup
Advokat (L)

 


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse