Placering af affaldsbeholdere | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Placering af affaldsbeholdere

15.03.2019 10:45:51

 

Spørgsmål:

Kære boligadvokater

Vi har i 2018 købt en ejendom på Falster, der er en helårsbolig, men vi har huset med flexbolig status. Vores hus har en grusvej ned til boligen på ca. 200 m, der er privat fællesvej. De tilstødende veje er åbenbart også privat fællesvej. Da skraldevognen ikke kan vende nær vores og to andre huse, er vores affaldsbeholder placeret for enden af grusvejen, nær en anden ejendom. Der stod de, da vi købte huset. Ejeren af huset (og vejen?) har nu meddelt os, at vi ikke må stille vores affaldsbeholder der, og han har kontaktet affaldsselskabet. Affaldsselskabet er, som os, uforstående overfor problemet med placeringen. Men affaldsselskabet har meddelt os, at vi skal finde et andet sted at placere affaldsbeholderne – altså på kommunal vej. Det er ca. 700 m. fra vores ejendom og derfor ret uhensigtsmæssigt. Det betyder også, at vi skal spørge fjerne naboer, om vi må placere vores affaldsbeholder der.

Vores spørgsmål går på, om vores nabo er i sin ret til at forlange, at vi skal flytte affaldsbeholdere til et andet sted, så langt fra vores ejendom?

På forhånd tak for svaret.

Svar:

Kære spørger

En privat fælles vej ejes af grundejerne, hvorfor den kan anvendes af disse ejendommes ejere og er derudover normalt åbent for offentlig trafik.
Naboen kan altså ikke alene bestemme over vejen.
Da jeg kan se af jeres spørgsmål, at det kan have væsentlig betydning for jer, hvor jeres affaldsbeholdere placeres, vil jeg anbefale jer at tage kontakt til en boligadvokat med henblik på, at drøfte jeres reaktionsmuligheder på naboens besked, da dette kommer an på en konkret vurdering.

Med venlig hilsen
Erik Turley
Danske Boligadvokater, Hillerød


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse