Påkravgebyr | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Påkravgebyr

08.10.2019 12:18:53

 

Spørgsmål:

Hej, Såfremt en påkravsskrivelse er kendt ugyldig i retten grundet forkert opgørelse, skal udlejer så ikke refundere påkravsgebyret på kr. 284,- da dette beløb er blevet indbetalt? På forhånd tak.

Svar:

Kære Spørger

Det er en konkret vurdering, om et påkravsgebyr er opkrævet uberettiget, og om der dermed er grundlag for at kræve refusion heraf. I det foreliggende tilfælde, hvor påkravsskrivelsen angiveligt indeholder en forkert opgørelse af lejerestancen, vil jeg mene, at påkravsgebyret er uberettiget opkrævet med den virkning, at det kan kræves refunderet af lejeren.

Hvis udlejer ikke frivilligt betaler pengene tilbage, ville jeg imidlertid – navnlig henset til beløbets beskedne størrelse – være meget tilbageholden med at forfølge kravet, og særligt modregning i kommende lejebetalinger ville jeg afholde mig fra. For viser det sig, at påkravsgebyret alligevel – ved en konkret vurdering – findes gyldigt pålagt, udsætter man sig som lejer for risikoen ved at blive mødt med en ny ophævelse på grund af uberettiget modregning i lejebetalingen.

Med venlig hilsen / best regards

Henrik Palmkvist
Dansk BOLIGadvokat, København


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse