Ovn | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Ovn

28.06.2018 07:51:04

 

Spørgsmål:

Vi har solgt vores hus med overtagelse den 1/9, nu er vores ovn gået i stykker, kan vi udskifte den med en anden, vi har stående, som fungerer meget fint? vi vil naturligvis informere køber, men så er det jo ikke det mærke, som står i salgs-/købsaftalen?? eller hvad kan vi ellers gøre?

Svar:

Kære Spørger,

Ifølge standardvilkårene gældende for købsaftalen fra Dansk Ejendomsmæglerforening, der anvendes ved langt de fleste salg af fast ejendom, skal hårde hvidevarer afleveres i gældfri og brugbar stand. Dette grundlæggende princip følger ligeledes af købelovens § 44.

Når I har solgt jeres ejendom med vilkår om medfølgende ovn, skal denne derfor være brugbar på tidspunktet for overdragelsen, hvilket jeg forstår er den 1. september 2018. Når ovnen herefter går i stykker inden afleveringen skal I som sælger sørge for, at der installeres en ny ovn af samme type og stand som den der nu er gået i stykker. Jeg kan ikke af jeres spørgsmål vurdere, om den ovn I har stående og som I påtænker at installere er af samme type og stand, men blot at den fungerer. For at undgå indsigelser fra køber vil det være min anbefaling, at I forelægger problemstillingen for køber, således at de får lejlighed til at godkende den erstatningsovn I påtænker at installere.

Med venlig hilsen

Advokat Rasmus H. E. Agathon
Danske BOLIGadvokater, Frederiksberg


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse