Overdragelse af kolonihavehus | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Overdragelse af kolonihavehus

14.05.2018 09:22:58

 

Spørgsmål:

Hej,
Jeg har et spørgsmål, som drejer sig om et kolonihavehus. Min mor og onkel fik tilbage i 2006 overdraget min mormor og morfars kolonihavehus som gave. Jeg finder efterfølgende ud af, at min mor er blevet skrevet ud af kolonihavehuset (i en periode hvor hun var meget psykisk sårbar og ustabil), uden der har været en købesum imellem min mor og hendes bror. Min mor er desværre gået bort den dag i dag. Kolonihavehusene i området er vurderet til 1.500.000 – 2.000.000. Kan det godt lade sig gøre at overdrage et kolonihavehus til sin bror uden købesum?

Svar:

Kære spørger

Der er sådan set intet til hinder for, at din mor har overdraget sin andel af kolonihavehuset til sin bror – med eller uden købesum. Der kan være nogle afgiftsmæssige forhold, men det er næppe relevant i forhold til dit spørgsmål.

Du må få afklaret, om der foreligger en overdragelse fra din mor til hendes bror, eller om der blot er tale om at kolonihaveforeningen har afregistreret din mor. I sidstnævnte tilfælde, må hun jo fortsat antages at være ejer af halvdelen.

Med venlig hilsen
Anders Welding
Danske Boligadvokater, Amager


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse