Opvaskemaskine i stykker | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Opvaskemaskine i stykker

22.08.2018 09:36:29

 

Spørgsmål:

Hej boligadvokaterne.
Vi har den 1/7 købt et hus. Lidt efter lidt dukker der mange ting op, der ikke er i orden, men størst af alt er opvaskemaskinen. Den har en høj skrigende lyd, når den vasker. Jeg tog en video af det, lige da vi flyttede ind. Jeg har først forsøgt at rense maskinen for at se, om det skulle ligge i en bagatel. Det gør det dog ikke. Mægleren kan sagtens se problemet, men sælger vil ikke betale for, at den bliver repareret. Jeg har dog sagt, at jeg heller ikke vil betale, da jeg har betalt for at få de andre ting, der var galt, fikset. Sælger har endda indrømmet, at de har brugt den om natten, når de sov, så det er klart, at de ikke har opdaget det. Men nu hævder de, at der ikke har været noget galt. Så nu er spørgsmålet, hvad jeg nu skal gøre?

Svar:

Kære spørger

Hvis sælger har vidst, at maskinen gav en meget høj og usædvanlig lyd ved brug,  burde den oplysning være givet videre til jer.

Når du nævner, at sælger nok ikke har hørt det,  da maskinen har kørt om natten – hvis det ellers er troværdigt – kan sælger måske hævde, ikke at have haft kendskab til problemet.

Du er i den situation,  at du kun kan gøre kravet gældende,  hvis du kan dokumentere, at sælger kendte til forholdet og bevidst har undladt at oplyse herom – og det vurderer jeg som meget vanskeligt.

Dit tab vil i givet fald ikke svare til en ny maskine, men til en evt. reparation, så jeg tror du skal lade være med at forfølge spørgsmålet yderligere.

Med venlig hilsen/Kind regards

Erik Turley
Danske Boligadvokater, Hillerød


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse