Oprettelse af ejerforening | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Oprettelse af ejerforening

15.06.2018 08:35:20

 

Spørgsmål:

Jeg står og skal overtage min overbos rolles som kassér i ejerforeningen, da han har solgt sin lejlighed, men det lader til at der aldrig er oprettet en egentlig ejerforening og at vores fælles-konto på nuværende tidspunkt, bare er en almindelig konto i hans navn. Er der noget problem i at fortsætte på denne måde, eller skal vi have oprettet en mere officiel ejerforening? Og hvordan kommer vi igang med dette? – Vi er en ejendom på 3 lejligheder.

Svar:

Kære spørger

Der er ikke noget problem i at fortsætte på den måde ejerforeningen hidtil har været drevet, da der ikke er krav om, at en ejerforening skal registreres eller have egen bankkonto. En ejerforening er som udgangspunkt en frivillig forening, der skal ses som et driftsfællesskab mellem ejerne af lejlighederne i ejendommen, med henblik på at drive ejendommen. Købere af ejerlejligheder bliver en del af ejerforeningen ved købet af lejligheden. Derfor vil køberen af din overbos lejlighed automatisk blive en del af ejerforeningen for den ejendom jeres ejerlejligheder er beliggende i.

Der er imidlertid mulighed for at ejerforeningen registreres, hvorefter den vil få eget CVR nummer og der vil kunne oprettes en foreningskonto i banken. Alle med nemid kan registrere en frivillig ejerforening det behøver hverken at være formanden eller kasséren i ejerforeningen. Den person der registrerer ejerforeningen vil ikke hæfte for noget såfremt det sker i samarbejde med foreningen.

Hvis ejerforeningen skal kunne modtage eller søge om at modtage tilskud fra det offentlige, er et krav at foreningen har et CVR nummer og en foreningskonto, altså skal foreningen registreres. Registreringen sker via Virk indberet.

Jeres ejerforening kan altså sagtens fortsætte i uændret form, men I kan også vælge at få den registreret og dermed oprette en konto som står i foreningens navn.

Med venlig hilsen/Kind regards

Erik Turley
Danske Boligadvokater, Hillerød


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse