Opdeling af matrikel | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Opdeling af matrikel

13.05.2024 07:15:23

 

Spørgsmål

Kære BOLIGadvokat.

Vi bor i en større ejendom som idag er en matrikel, der beboelse på 1sal og butik i gadeplan, kan det lade sig gøre at opdele denne matrikel i to og eventuel sælge erhvervsdelen fra som selvstændig matrikel, vores hus er fra 1932 og vores nye energimærke er D som skulle være en betingelse ifølge en landmåler jeg har haft kontakt til.

 

Svar

Kære spørger.

De mange forhold der skal tages stilling til i forbindelse med en mulig udmatrikulering, som du nævner, vil det være fornuftigt at drøfte til bunds med den landinspektør, som du allerede har kontakt med.

Den pågældende kan give information om, hvilke krav der skal opfyldes ( bl. a. brandkrav ) og omkostninger ved evt. nødvendige bygningsændringer samt rådgiveromkostningen fra landinspektørens side.

På den måde kan du forvente at få et fornuftigt overblik over de mulige konsekvenser ved en ændring af de nuværende forhold.

Boligadvokaten kan særligt bistå i forbindelse med den nødvendige opdeling af ejendommen rent aftalemæssigt,  i samarbejde med mægler afklare prissætning m.m. og bistå i forbindelse med etablering af vedtægter/tinglysning m.m..
Med venlig hilsen
Erik Turley
Advokat (H)


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse