Opdeling af have | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Opdeling af have

13.06.2017 11:07:29

 

Spørgsmål:

Vi ejer et 2 families hus hvor vi i 12 år har lejet 1 og 2 salen ud.

Vi bor selv i stue og kælder.

Vi er ved at sælge og det bliver så igen ideelle anparter. Køber får forhaven som ikke er ret stor og alt syntes iskønneste orden. Desværre blev jeg lokket til at lade købers advokat lave samejeoverenskomst og hun har sagt jeg skal betale for det arbejde men så skriver hun i en paragra at havestykkerne tinglyses for 30 år og at havestykkerne derefter tilhører begge parter og at jeg altså mister min store havedel. Det siger jeg nej til og henviser til højestrets afgørelse fra november 2016 som viser at man godt må have ret til fornyelse. Det siger hun at timglysningen aldrig vil gå med til.

Det kan da ikke være meningen at hvis man feks. Giver 400.000kr mere for sin lejlighed på grund af stor havedel at så mister man den efter 30 år. Er der en måde man kan skrive i samejeoverenskomst som gør at man ikke mister sin havedel automatisk. Det mener jeg  da kun er rimeligt.

Svar:

Kære spørger

Der er i Udstykningslovens § 16, stk. 1, litra 1) forbud mod stiftelse af brugsret over et areal for et længere tidsrum end 30 år, såfremt arealet udgør en del af en samlet fast ejendom.

Det er ikke ualmindeligt, at sælger påtager sig udgifter i forbindelse med udarbejdelse af en samejekontrakt, når der sker samejeopdeling. Jeg synes dog du skal søge bistand fra din egen advokat i sagen og lade denne vurdere samejekontraktens indhold.

Med venlig hilsen
Anders Welding
Dansk BOLIGadvokat, Amager


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse