Nægtelse af plecrør i væg | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Nægtelse af plecrør i væg

28.02.2023 14:07:41

 

Spørgsmål:

Kære BOLIGadvokat

Min kone og jeg har lige købt en lejlighed med vandrør uden for væggen.

Vi vil meget gerne have lagt dem ind i væggen, men vores ejerforeningen giver ikke tilladelse til at lægge rør i væggen medmindre det er faste rør (metal).

Desværre er det ikke lovligt, at lægge metalrør i væg – derfor anvender man normalt plecrør (plastic). Desværre er plecrør ikke tilladt i vores ejerforeningen.

Mit spørgsmål er så; må vores ejerforeningen gerne lave restriktioner, så det er umuligt for os at ligge rørene i væggen?

Svar:

Kære Spørger

Svaret vil afhænge af jeres vedtægter samt en fortolkning og udfyldning heraf. Jeres retsstilling er en konkret vurdering.

For så vidt angår vandrør, der tjener fælles forsyning af ejendommen, vil jeg mene, at foreningen har ret til at kræve, at I ikke ændrer på disse, uden foreningens samtykke. Det er dog min vurdering, at der ikke er noget til hinder for, at I skjuler dem, f.eks. i en rørkasse eller lignende, men I må ikke flytte rørene eller udskifte dem med andre rør, medmindre det godkendes af foreningen.

Hvis det er et stort ønske for jer at ændre på rørene, vil jeg foreslå, at I bringer spørgsmålet op på en generalforsamling og beder om generalforsamlingens godkendelse heraf.

Med venlig hilsen

Henrik Palmkvist

Dansk BOLIGadvokat, København Ø


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse