Mulighed for 2. bolig | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Mulighed for 2. bolig

25.11.2014 10:54:52

 

Spørgsmål:

Hej,

Jeg har de sidste 8 år boet til leje ved en privat udlejer i Århus (han har masser af ejendomme, han udlejer). Jeg ønsker nu at flytte hjem til mine forældre i Randers, og dermed også flytte min folkeregister adresse dertil. Jeg kommer nemlig til at bo der størstedelen af tiden.

Mit ønske er stadig at beholde min lejelighed i Århus, da jeg arbejder i byen og derfor stadig vil bo i den nogle dage hver uge.
Da min hensigt ikke er at udleje min lejlighed eller lignende, så er mit spørgsmål, om jeg stadig kan beholde min lejlighed som min 2. bolig, eller om der er noget til hinder for det?

Jeg ser meget frem til jeres svar, da jeg ikke har kunnet finde det på nettet, der kunne besvare det.

Svar:

Kære spørger,

Ifølge Lejelovens § 93, stk. 1, litra d) kan udlejer hæve lejeaftalen, hvis lejeren fraflytter det lejede i utide uden aftale med udlejeren.

Boligreguleringslovens § 48 fastslår, at ledige lejligheder skal udlejes. Boligreguleringslovens § 47 angiver rammerne for i hvilket omfang det er tilladt at benytte mere end 1 beboelseslejlighed.

Spørgsmålet er herefter, om lejligheden er ledig / fraflyttet, hvis du overnatter i lejligheden en gang i mellem. Det vil bero på en konkret vurdering, men det er ifølge praksis næppe nok at bruge en lejlighed et par gange om ugen.

Jeg vil for en sikkerheds skyld råde dig til at søge henholdsvis udlejer og kommunerne om tilladelse.

Med venlig hilsen,
Anders Welding
Dansk BOLIGadvokat, København S


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse