Min fars bolig kan ikke sælges | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Min fars bolig kan ikke sælges

04.09.2014 10:52:39

 

Spørgsmål:

Hej,

Min far er 85. Han har haft sit hus til salg i 5 år – det kan ikke sælges. Han skylder 800.000 til kreditforening. Han flytter til en lejebolig. Han har sagt til sin Bank som er forbundet med kreditforeningen at han påtænker fraflytning Han har udelukkende sin folkepension – vi har talt med advokathjælp som har sagt at han skal betale ejendomsskat idet skat kan tilbageholde dette i hans pension Mit spørgsmål er at banken har sagt at han skal blive ved med at betale forsikring og varme efter fraflytning- men han oplyser kreditforeningen om fraflytning og at de må forsøge at sælge huset Så hvordan skal han forholde sig?

Svar:

Kære spørger.

Det er jo en kedelig situation der ind imellem opstår, når en ejendom ikke kan afhændes, og ejeren ikke længere kan benytte den.

Der er flere mulige løsninger og disse afhænger dels af banken og kreditforening og dels af din far. En mulighed er, at give banke en salgsfuldmagt, således at de evt. kan afhænde ejendommen bedst muligt, men det kræver at banken er interesseret i dette, en anden mulighed kunne være at leje ejendommen ud, og dermed holde den udgiftsneutral, men det vil der jo være en del administration forbundet med.
En tredje mulighed er at standse betalingerne til kreditforening og forsikring, hvilket i sidste ende så vil ende i en tvangsauktion over ejendommen. Hvis ejendommen så afhændes på tvangsauktionen, vil den ko så være ude af din fars hænder, men sælges den for mindre end den gæld der er i ejendommen, vil din far fortsat skylde kreditorerne restbeløbet.

Hvilken løsning der vil være den rigtige for din far er ikke til at svare konkret på ud fra de oplysninger der er givet her, og jeg vil derfor anbefale, at han rådgiver sig med en advokat der har mulighed for at indhente de relevante oplysninger, og der ud fra rådgive mere konkret.

Med venlig hilsen,
Jesper Andersen
Dansk BOLIGadvokat, Hadsund


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse