Mangler ved salg af sommerhus | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Mangler ved salg af sommerhus

03.09.2018 09:43:44

 

Spørgsmål:

Køber af vores gamle sommerhus har konstateret at dræn skal udbedres.
Vi har én gang bestilt kloakservice til at skylle kloaker igennem, men kan køber efterfølgende bestille håndværkere på vores regning uden samtykke?

Svar:

Kære spørger

Spørgsmålet er, hvorvidt der er tale om en mangel ved sommerhuset, og om en eventuel ejerskifteforsikring dækker såfremt det er tilfældet. Om ejerskifteforsikringen dækker i tilfælde af skade, afhænger af om kloarken ligger inden for husets sokkel. Hvis sælger har kendskab til defekter eller forhold, som denne bør indse har betydning for køber, skal sælger oplyse om de konkrete defekter eller forhold.
At I som sælgere én gang har bestilt kloarksevice, synes ikke at bringe jer i ond tro, men det kommer an på en konkret vurdering.
Køber kan imidlertid ikke kræve afhjælpning, som gjort – altså fremsende regning til sælger. Hvor der rent faktisk er tale om en mangel, og sælger er i ond tro, eller ejerskifteforsikringen ikke finder anvendelse, må køber henvises til at fremsætte erstatningskrav eller krav om forholdsmæssigt afslag i købesummen.

Du/sælger er altså ikke forpligtet til at betale den regning som køber har fremsendt, men skal være opmærksom på, at køber kan fremsætte krav om erstatning eller forholdsmæssigt afslag i købesummen.

Med venlig hilsen
Erik Turley
Danske Boligadvokater, Hillerød


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse