Manglende dokumenter fra entreprenør | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Manglende dokumenter fra entreprenør

13.01.2022 15:08:57

 

Spørgsmål:

Spørgsmålet omhandler problemstillinger i forbindelse med salg af et nyrenoveret hus.

Vi har aftalt totalentreprise, hvor der i kontrakten står: “Alt arbejde udføres efter byggeretslige og byggetekniske regler og normer.” Desuden forefindes der AB92.

Der står dog ikke specifikt i vores kontrakt, at entreprenøren garanterer, at VVS-arbejdet er udført af en autoriseret VVS, hvilket vi naturligvis har forudsat.

I forbindelse med salg af huset, ville jeg gerne have alle dokumenter klar og nu synes jeg entreprenøren opfører sig mærkeligt og afleverer ikke de dokumenter, som han lover. Han svarer heller ikke på telefonopkald og er svær at få kontakt til.

Hvis han ikke har brugt autoriseret VVS, men “selv” har lavet arbejdet, hvordan er min retsstilling så? Hvad kan der ske, hvis jeg ikke får dokumenterne og køber på et tidspunkt ønsker at se disse?

Svar:

Kære Spørger

Tak for dit spørgsmål.

Jeg vil anbefale dig at kontakte en BOLIGadvokat hurtigst muligt, for en gennemgang af din sag.

Generelt kan jeg dog sige, at der udover VVS-arbejde kan være el-arbejde, der skal udføres af en autoriseret elinstallatør.

Hvis nu ikke VVS-arbejdet er udført autoriseret (og der er krav herom), så skal du kontakte en autoriseret VVS-installatør for at gennemgå arbejdet og konstatere om alt er som det skal være.

Det kan godt være et problem (afhængig af, om der er tale om nybyg eller renovation, hvortil der kræves byggetilladelse), hvis arbejderne ikke er udført af en autoriseret, og det ikke fremgår direkte af aftalen mellem jer, at det er et krav, da kommunen vil stille krav om at det er udført af en autoriseret håndværker.

Med hensyn til udlevering af dokumenterne, så har du krav herpå, og ultimativt, så må du kontakte fogedretten og få deres bistand til at få udleveret dokumenterne fra entreprenøren.

Med venlig hilsen

Rasmus Lindsten

Dansk BOLIGadvokat, Nykøbing Falster


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse