Manglende byggeskadeforsikring | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Manglende byggeskadeforsikring

07.03.2022 10:32:56

 

Spørgsmål:

Kære BOLIGadvokat

I 2017 flyttede vi ind i vores dejlige nybyggede hus, som blev bygget af et større lokalt byggefirma. Alt har været godt lige siden – og de småting, der kan være ved et nybygget hus, er blevet rettet af byggefirmaet. Byggefirmaet går så desværre konkurs i 2021.

Ved et tilfælde – i forbindelse med et opkald til kommunen vedr. BBR – finder vi ud af, at byggefirmaet ikke har indsendt dokumenter angående byggeskadesforsikring, og huset står dermed som ikke-lovligt i BBR. Ikke desto mindre har kommunen tilladt indflytning.

Ifølge kommunen har de flere gange rykket byggefirmaet for dokumenterne for byggeskadesforsikringen (senest i 2020). På intet tidspunkt er vi blevet informeret om dette, og havde vi ikke selv kontaktet kommunen i anden forbindelse, havde vi aldrig fundet ud af problemet, medmindre vi havde sat huset til salg.

Vi har i forbindelse med byggeriet skrevet under på et tilbud fra Top Danmark, som byggefirmaet har indhentet, men ifølge Top Danmark er tilbuddet aldrig blevet aktiveret.

Det skal siges, at direktøren i byggefirmaet, i den tid vi byggede huset og indtil de gik konkurs, var formand for teknik og miljøudvalget i kommunen – om det derfor har været nemmere at få indflytning godkendt, kan der kun gisnes om, men tanken er påfaldende.

Kommunen mener nu, at vi skal skrive under på en erklæring ved fravalg af byggeskadeforsikring, for dermed at godkende byggeriet.

Vi er nu MEGET i tvivl om, hvad vi kan og skal gøre. Kan det virkelig være rigtigt, at vi skal straffes for at kommunen har afsluttet byggesagen uden de nødvendige dokumenter?

Svar:

Kære Spørger

Dit spørgsmål giver anledning til flere overvejelser og opklarende spørgsmål.

For at kunne besvare dit spørgsmål, er der bl.a. behov for at få større indsigt i det historiske forløb herunder konkret indsigt i dokumenter fremlagt ved købet, og korrespondancen med kommunen, samt evt. kontakt til kurator i konkursboet.

Jeg vil derfor anbefale dig at tage kontakt til en BOLIGadvokat for rådgivning og bistand.

Med venlig hilsen

Cecilia Veistrup

Dansk BOLIGadvokat, Hillerød


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse