Mægler misligholder aftale | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Mægler misligholder aftale

08.05.2019 14:51:10

 

Spørgsmål:

Hej, Vi står og skal skilles, og i den forbindelse skal vores hus sælges. Vi har indgået en aftale med en mægler, men vi har oplevet 2 gange nu, at der har været lovet åbent hus, uden at det har været gennemført. Det betyder, at der ikke kommer nogle potentielle købere til vores hus, samt at de bryder den aftale, vi har haft om åbent hus. Er dette kontraktsbrud, og kan vi afslutte vores aftale, uden at det koster os noget? På forhånd tak for hjælpen

Svar:

Kære spørger

I må først se i jeres formidlingsaftale, om der er beskrevet, hvad der kan gøres ved misligholdelse af aftalen. Finder I ikke svar her, er udgangspunktet, at aftalen kan ophæves, hvis der foreligger væsentlig misligholdelse fra en af parterne.

Det kan diskuteres, om aflysning af åbent hus er væsentlig misligholdelse. Dette vil formentlig bero på en vurdering af, om der sædvanligvis kommer mange potentielle købere til et åbent hus, eller om der sjældent kommer potentielle købere til åbent hus. Inden I foretager jer yderligere, er det også værd at undersøge, om der er tale om åbent hus med tilmelding. Flere ejendomsmæglere praktiserer denne form for åbent hus, hvor der aflyses, hvis der ikke er nogle tilmeldinger.

Bemærk, at det er risikabelt at ophæve en formidlingsaftale, da det er usikkert, hvorvidt der er grundlag herfor. Det beror i sidste ende på en domstolsafgørelse. Risikoen ved at ophæve er, at det senere fastslås, at ophævelsen var uberettiget, og i så fald kan I blive pålagt at betale ejendomsmægleren salær.

Jeg vil anbefale, at I skriftligt meddeler jeres ejendomsmægler, at I vil betragte det som hævebegrundende misligholdelse af formidlingsaftalen, såfremt der aflyses flere åbent hus arrangementer uden, at dette aftales med jer, og bryder mægleren herefter jeres aftale på ny, kan I så overveje, om I vil skride til en ophævelse af formidlingsaftalen og dermed slutte samarbejdet øjeblikkeligt.

Med venlig hilsen / Best regards

Henrik Palmkvist
Danske Boligadvokater, København


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse