Mægler har påstået at lejlighed er solgt | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Mægler har påstået at lejlighed er solgt

04.11.2014 09:15:42

 

Spørgsmål:

Hej,
 
Min kone og jeg er ved et tilfælde kommet til at afsløre en mægler i at hævde, at en lejlighed er solgt, selvom vi ved, at den ikke er det.

Vi har kontakt med ejeren af lejligheden, som fortæller os, at lejligheden ikke er solgt. Hun har modtaget et bud, som hun er loren overfor og vil afvente og høre vores bud, før hun beslutter sig. Mægleren fortæller mig telefonisk, at han har modtaget et bud og tror, at det går igennem, så jeg er velkommen til at byde, men skal ikke regne med noget. Min kone har – uafhængigt af min snak med mægleren – bestilt en fremvisning af lejligheden, for at se den en gang mere, før vi byder. Mægleren svarer hende, at lejligheden er solgt.

Må en mægler påstå, at en lejlighed er solgt, hvis den ikke er det? Og hvordan stiller det sælger – er sælger fortsat forpligtet til at benytte mægleren?

Svar:

Kære spørger,

Teoretisk set må ejendomsmægleren ikke sige sådant noget, og gør han det, vil jeg mene, at det er misligholdelse af sine forpligtelser over for sælgeren med den virkning, at sælgeren kan hæve formidlingsaftalen med mægleren og sælge uden om mægleren.

Det er teori. Noget andet er praksis. Jeg vil mene, at det bliver svært at dokumentere, at mægleren har gjort noget forkert, medmindre I har mæglerens ytringer på skrift. Ytringerne kan eventuelt også bero på en fejlagtig antagelse, hvilket kan være formildende omstændigheder og således medføre, at sælger ikke kan tage den meget indgribende misligholdelsesbeføjelse, ophævelse af formidlingsaftalen, i brug.

Med venlig hilsen,
Henrik Palmkvist
Dansk BOLIGadvokat, Frederiksberg


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse