Mår på loftet | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Mår på loftet

30.10.2018 15:11:37

 

Spørgsmål:

Hej

Vi overtog vores hus i december 2017. Det er et ældre hus fra 1907, men fint beboeligt, og løbende renoveret en smule af tidligere ejer. Vi finder nu ud af, at vi har en mår på loftet. Vi sover på 1. sal og kan høre den rumstere rundt. Vores nabo kan så fortælle, at tidligere ejer i mange år har forsøgt at få ram på måren, og han har stillet mårfælder til hendes rådighed – altså var hun klar over, at der var en mår. Dette er på intet tidspunkt blevet nævnt, da vi overtog huset, og det står ikke skrevet nogle steder.

Vi formoder, at måren må have ødelagt en del ved isolering osv., da den har været her mange år. Hvordan forholder vi os til dette? Kan tidligere ejer slippe af sted med at holde sådan noget hemmeligt ved et hussalg? Er det for vores egen forsikrings regning, eller er det noget at hente? Vi har ikke tegnet ejerskifteforsikring.

Svar:

Kære Spørger

Det er muligt at jeres egen bygningsforsikring vil dække, da Måren jo udøver sin færden nu.

Om sælger burde have oplyst om Måren er vanskeligt at udtale sig om. Hvis den ikke har ført til skader kan man næppe sige at sælger har tilsidesat sin oplysningspligt.

Hvis Måren tidligere har forøvet skader burde sælger nok have oplyst om dette, men hvis I ikke har lidt noget tab er sagen næppe værd at forfølge.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt
Danske Boligadvokater, Lyngby


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse