Må man stå på to andelsboligbeviser? | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Må man stå på to andelsboligbeviser?

16.01.2019 13:07:06

 

Spørgsmål:

Jeg har nogle spørgsmål i forbindelse med, at min lejebolig bliver udbudt, og vi lejere har mulighed for at stifte en andelsforening. Processen er i gang, men jeg i tvivl, om jeg kan købe en andel. Min situation er sådan, at jeg flyttede sammen med min kæreste, der har en andelsbolig i en anden forening i København, da vi ventede barn sammen, og jeg har fremlejet min lejlighed ud til min ven. Jeg er interesseret i at få min egen andelsbolig, da jeg gerne vil være sikker på at have et sted at bo, hvis min kæreste og jeg går fra hinanden. Jeg har stået uden fast bolig i 14 år i København tidligere, hvor jeg hele tiden skulle flytte rundt, og det ville være et mareridt med et barn. I sommer kom jeg også på andelsbeviset i min kærestes andelsbolig pga. et lån til en kolonihave.

Er det lovligt for mig at købe en andel i min egen lejlighed, så jeg derved vil stå på to andelsbeviser i to foreninger i København? Der vil muligvis blive fri fremlejning i den andelsforening, som vi er ved at stifte, og så vil jeg fortsætte med at leje ud til min ven. En anden ting, hvis jeg lejer ud og jeg pludselig står i den situation, at jeg selv skal bruge lejligheden, hvor længe opsigelsesvarsel har min lejer så?

På forhånd mange tak for hjælpen.

Svar:

Kære Spørger

Du må ikke i længere tid eje 2 andele hvis der er krav til at bebo dem begge.

Hvis du ikke skal bebo den ene andel nu og der ikke er nogen krav til dette mener jeg godt du kan købe og I bør kunne stå 2 personer på andelsbeviset.

I bør dog aftale indbyrdes hvem der skal have førsteret til andelslejligheden.

Opsigelsesvarslet overfor din lejer afhænger af hvad man aftaler i den lejeaftale som skal oprettes når du lejer ud.Med venlig hilsen

Thomas Damsholt
Danske Boligadvokater, Lyngby


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse