Lejlighed som investering | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Lejlighed som investering

17.08.2017 08:27:53

 

Spørgsmål:

Min kone og jeg overvejer at købe en lejlighed som investering, og leje den ud, evt. korttidsleje via eks. airbnb. Men hvordan er det med bopælspligt?, kan vi komme i klemme der. Vi har en anden ejerbolig ved siden af hvor vi har folkeregister adresse. Vil det gøre nogen forskel hvis vi eks. opretter et firma og firmaet køber lejligheden?

Svar:

Kære spørger

Som udgangspunkt er der bopælspligt i alle boliger, der hidtil har været benyttet helt eller delvist til helårsbeboelse, og denne bopælspligt vil ikke opfyldes ved korttidsudlejning på hotellignende vilkår, herunder som ved udlejning gennem airbnb.

Der er imidlertid intet til hinder for, at I udlejer lejligheden til en eller flere personer, der anvender lejligheden til helårsbeboelse. Det gør ingen forskel, om I køber lejligheden gennem et firma.

Hvis I udlejer en lejlighed, skal I være opmærksomme på de regler, der gælder i lovgivningen (Boligreguleringsloven og Lejeloven), herunder omkring fastsættelse af husleje og omkring tidsbegrænsning. Det er min anbefaling, at I søger rådgivning, inden I disponerer.

Med venlig hilsen

Anders Welding
Dansk BOLIGadvokat, Amager


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse