Lejestigning | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Lejestigning

15.06.2022 11:14:00

 

Spørgsmål:

Kære BOLIGadvokat

Hvad kan en udlejer kræve dækket ind gennem en forhøjelse af lejen? Kan man henvise til markedslejen, hvis huslejestigning sker pga. f.eks. ombygning?

I øvrigt, hvor finder jeg reglerne om ejendomme op på 8 beboelseslejemål?

På forhånd mange tak!

Svar:

Kære Spørger

Det afhænger af det konkrete lejeforhold, herunder efter hvilke regler lejen reguleres, i hvilke tilfælde udlejer kan kræve lejeforhøjelse. Der er flere muligheder. Det kræver således en række detaljerede oplysninger om dit lejeforhold for at kunne besvare dit spørgsmål.

Til orientering kan jeg helt generelt oplyse, at der kan være, men ikke nødvendigvis er, mulighed for at kræve lejeforhøjelse, hvis det er gyldigt aftalt (i lejeaftalen), ved stigning i ejendommens driftsudgifter samt ved udlejers forbedring af det lejede og ejendommen.

Reglerne om lejeregulering finder du navnlig i lejelovens kapitel VIII og §§ 58-59 samt boligreguleringslovens kapitel II – IV.A. Bemærk dog, at disse love skrives sammen til en ny samlet lejelov, der træder i kraft den 1. juli 2022. Det vil herefter være de samme regler, der gælder, men lov og paragraffer vil nye.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt en af udlejer varslet lejeforhøjelse er berettiget eller ej, vil jeg anbefale dig at søge vejledning hos en lejeretsadvokat eller en lejerorganisation. Det kan nemlig være meget svært – måske næsten umuligt – at sætte sig ind i, hvis man ikke har et indgående kendskab til reglerne.

Med venlig hilsen

Henrik Palmkvist

Dansk BOLIGadvokat, København Ø


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse