Lejers ansvar for skade påført ejendommen | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Lejers ansvar for skade påført ejendommen

27.06.2022 11:55:11

 

Spørgsmål:

Kære BOLIGadvokat

Såfremt lejer pådrager skade på erhvervsejendommen, er han så objektiv ansvarlig? Måske efter ELL § 40?

Er der nogle undtagelser hertil? For eksempel, hvis lejers maskine går i stykker, hvilket resulterer i skade, der så giver efter-skader i boligerne i underetagen.

Vil lejeren virkelig være objektiv ansvarlig, selvom producenten og leverandøren af maskinen ifalder et culpaansvar? Det virker urimeligt.

Det skal siges, at alle har forsikringer.

Svar:

Kære Spørger

Svaret på dit spørgsmål afhænger af flere faktorer og er en i alle tilfælde konkret afvejning af forholdene, herunder bl.a. indholdet af lejekontrakten.

Udgangspunktet er dog, at en lejer er ansvarlig for de skader, som påføres lejemålet og evt. andre boliger/bygningsdele, når lejer har foretaget installation af en maskinen, foretaget ombygning af lejemålet, ect.

Det er i forholdet mellem lejer og udlejer uden betydning om skaden kan henføres til eksempelvis en produktionsfejl på en maskine, forkert foretagne ombygninger af en håndværker mm. når installationen/ombygning er sket på lejers initiativ/kan henføres til lejers forhold.

Lejer vil muligvis kunne søge dækning hos producenten af en maskine/håndværkeren, for den udgift lejer har til udbedringen af skaden i lejemålet, såfremt erstatningsbetingelserne kan opfyldes.

Jeg vil anbefale dig at tage kontakt til en BOLIGadvokat, så du kan få konkret rådgivning og hjælp i din situation.

Med venlig hilsen

Cecilia Veistrup

Dansk BOLIGadvokat, Hillerød


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse