Lejer har ikke tilmeldt sig el-leverandør | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Lejer har ikke tilmeldt sig el-leverandør

09.05.2017 12:02:43

 

Spørgsmål:

Hej, jeg har en lejlighed som jeg udlejer. Lejeren er flyttet ind for 5 måneder siden men har stadig væk ikke tilmeldt sig et EL forsyningsselskab så det er mig det står som forbruger. I kontrakten som lejeren har skrevet under på står der at lejeren skal tilmelde sig diverse forsyningsselskaber så som EL og varme.
Hvordan skal jeg forholde mig?

Svar:

Kære Spørger

Jeg vil mene, at du selv kan melde brugerskiftet til elleverandøren. På den måde sørger du for, at lejeren fremover opkræves el direkte for leverandøren.

Du skal formentlig bruge en aflæsning af elmåleren for at leverandøren vil registrere brugerskiftet. Dette må du bede lejeren om. Alternativt må du varsle lejeren, at du skal have adgang til det lejede med henblik på aflæsning af elmåleren i medfør af lejelovens § 54.

Et eventuelt elforbrug, som er forbrugt i perioden fra lejerens indflytning til tidspunktet, hvor brugerskiftet noteres, og som leverandøren måtte opkræve dig, kan du kræve betalt af lejeren, medmindre der ikke foreligger en aflæsning på tidspunktet for lejerens indflytning, og du derved opnår problemer med at dokumentere størrelsen af dette forbrug.

Hvis elleverandøren ikke vil lade dig registrere brugerskiftet egenhændigt, og/eller hvis lejeren ikke vil samarbejde, er du nødsaget til at indbringe sagen for domstolene med henblik på at gennemtvinge krav.

Med venlig hilsen / Best regards

Henrik Palmkvist
Dansk BOLIGadvokat, København


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse