Lejer fraflyttet uden varsel – nægter at betale udgifter | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Lejer fraflyttet uden varsel – nægter at betale udgifter

25.06.2020 06:55:36

 

Spørgsmål:

Hej

Vi har haft en lejlighed udlejet til en lejer fra Finland, som i forbindelse med coronavirus valgte at fraflytte uden varsel efter 7 måneder (på en tidsbegrænset lejekontrakt med minimum 1 års leje).

Han ville ikke lave fraflytning, havde ikke fået gjort rent eller fjernet sine ting. Han nægter at betale for varmeforbrug (som væsentligt overstiger a conto beløb) eller for professionel rengøring. Depositum viser sig ikke at dække disse samt manglende husleje.

Hvad er vores muligheder for at inddrive disse omkostninger fra ham i udlandet?

Tak!

Svar:

Kære Spørger

Dine muligheder for at indkræve resterende tilgodehavende i forbindelse med udenlandsk lejers fraflytning, er de samme som ved almindelig indkrævning af tilgodehavende i lejeforhold.

Sagen bør anlægges ved huslejenævnet, som vil varetage behandlingen i 1. instans.

Det kan imidlertid være vanskeligere at forfølge kravet, såfremt der ikke er kendskab til den forhenværende lejers nuværende adresse, hvilket ligeledes er tilfældet, såfremt lejer nu bor i udladet. Derudover kan det procesøkonomisk være mere omkostningstungt, idet sagens dokumenter formentlig vil skulle udfærdiges på et sprog begge parterne forstår, eller oversættes til Finsk, som lejeren taler

Med venlig hilsen
Erik Turley
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse