Lejemål ført op til normalprisen af i dag? | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Lejemål ført op til normalprisen af i dag?

08.09.2014 13:33:00

 

Spørgsmål:

Hej,

Jeg bor i en stor andelesforening på Frederiksberg med 13 opgange, 123 andelshavere, 3 lejelejlighedder og 1 stk erhverv butik revisor.

Det ulejede erhvervs lejemål blev lejet af en beboer for 25 år med en billig husleje året efter blev ejendommen lavet om til en andelesforening. For et par år siden fik vi lavet nyt tag m.m. erhverv lejemålet fil lavet nye vinduer døre for ca 110.00 kr. Mit svar går så ud på, hvordan får dette erhverv lejemål ført op til normalprisen af i dag LEJEMÅLET ER PÅ 110M2 + KÆLDER LEJEMÅLET ER KUN FASTSAT TIL CA 60.000.ÅRLIGT.

Vi andre andelshavere med tilsvarende lejlighed efter nyt tag m.m. steg vi 500 kr i husleje mdr.

Svar:

Kære spørger,

Forholdet mellem boligforeningen og lejeren reguleres af Erhvervslejeloven samt den mellem parterne indgåede lejekontrakt.

Som udgangspunkt er det min opfattelse, at lejen i erhvervslejemålet bør kunne reguleres til samme niveau som tilsvarende sammenlignelige lokaler i kvarteret (markedsleje), men det afhænger helt af indholdet og vilkårene i lejekontrakten.

Vurderingen af markedslejen kan være vanskelig at fastlægge, men I kan eventuelt rådføre jer med andre udlejere i nærheden.

Der kan desuden være tale om anvendelse af både nugældende og tidligere lovbestemmelser, da lovgivningen – også omkring erhvervslejemål – er ændret ganske mange gange i de forløbne 25 år.

Jeg vil foreslå, at I forelægger spørgsmålet for en advokat og får et konkret svar.

Med venlig hilsen,
Anders Welding
Dansk BOLIGadvokat, København S


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse