Lejebolig mindre end oplyst | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Lejebolig mindre end oplyst

23.05.2023 12:47:40

 

Spørgsmål:

Kære BOLIGadvokat

Vi bor i et seks-værelses rækkehus på 179 m2, ifølge vores lejekontrakt.

Men vi har lige fundet ud af, at huset står registreret i BBR på 105 m2 med 4 værelser. Det er åbenbart fordi kælderen, med to soveværelser og ét badeværelse, ikke er godkendt til beboelse.

Det betyder altså, at vi har betalt for meget i husleje siden vi er flyttet ind i december 2017.

Vi opsiger vores lejekontrakt fra den 1. juli, fordi vi flytter til udlandet. Er det muligt, at kræve penge tilbage fra udlejeren?

Svar:

Kære Spørger

Det er muligt at kræve penge tilbage fra udlejeren. Det vil være Huslejenævnet og evt. Boligretten, der træffer afgørelse om, hvorvidt den betalte leje har været højere end tilladt og/eller aftalte forudsætninger ikke har været til stede og at dette udløser nedsættelse af lejeniveauet og et tilbagebetalingskrav for lejer.

Det er imidlertid ikke umiddelbart muligt at konkludere, at/om der er betalt for høj husleje alene ved at sammenholde lejens størrelse med boligkvadratmetrene. Om der er betalt for høj husleje kan også afhænge bl.a. af, om lejemålet er beliggende i en reguleret kommune eller ej, samt hvilken type af lejemål, der er tale om, herunder om det er omkostningsbestemt, omfattet af reglerne om det lejedes værdi eller fri lejefastsættelse, samt hvilke eventuelle individuelle aftaler der fremgår af lejekontrakten.

Jeg vil anbefale dig at tage kontakt til en BOLIGadvokat for konkret rådgivning og bistand i en evt. kommende sag mod udlejer.

Med venlig hilsen/Kind regards

Cecilia Veistrup

Dansk BOLIGadvokat, Hillerød


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse