Leje mere end to år | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Leje mere end to år

07.10.2014 13:48:12

 

Spørgsmål:

Hej boligadvokater,

Jeg bor til daglig til leje i en ejerlejlighed med 2 kammerater. Til april har vi boet her i 2 år, hvilet lejekonktrakten er begrænset til. Grundet til dette er, at vores udlejer mener, at hvis vi bor her i mere end to år, har vi ret til at blive boende så længe vi vil.
Er dette sandt eller kan man udvikle en ny kontrakt hvor vi aftaler 2 år mere? Ud fra hvad jeg kan læse mig til på nettet, bestemmer han selv når han ejer lejligheden, men jeg vil lige være helt sikker.
Hvis dette ikke er sandt, har i så mulighed for at henvise mig til en paragraf eller lign., så jeg kan dokumentere overfor min udlejer.

På forhånd mange tak!

Svar:

Kære spørger,

Hvis der er en tidsbegrænsning i en lejekontrakt kan denne maksimalt være gældende for to år, idet lejemålet ellers anses for indgået på almindelig vilkår, og således på ubestemt tid. Hvis der sker en forlængelse af kontrakten ud over de to år, er tidsbegrænsningen ugyldig, og lejer vil have ret til at blive boende også efter udløbet af den nyaftalte periode.
Når der foretages en tidsbegrænset udlejning, skal årsagen til tidsbegrænsningen være angivet i kontrakten, er den ikke det, eller må den angivne begrundelse anses for ugyldig, vil lejemålet være at anse for indgået på sædvanlige vilkår, og dermed være tidsubegrænset.

Med venlig hilsen,
Jesper Andersen
Dansk BOLIGadvokat, Hadsund


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse