Leje af to værelser på samme tid | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Leje af to værelser på samme tid

08.10.2018 06:41:59

 

Spørgsmål:

Hej Danske Boligadvokater,

Jeg bor i øjeblikket til leje i et værelse i Aarhus, hvor jeg selvfølgelig har adresse. Jeg påtænker imidlertid at flytte til København for at søge nye horisonter. Jeg har fuldtidsarbejde og studie i Aarhus, som jeg først er færdig med til januar. Jeg ved dog, at boligmarkedet er svært i København og er derfor allerede på kig efter et værelse. Skulle jeg allerede finde et værelse og få det – er det så muligt/lovligt at leje både et værelse i København samtidig med at jeg lejer et i Aarhus? Jeg vil kun have adresse i Aarhus, indtil jeg selvfølgelig flytter helt til København. Jeg håber, I kan svare på mit spørgsmål

Svar:

Kære spørger

Ja, det er muligt og lovligt både at leje et værelse i Århus og i København. I teorien kræver det dog samtykke fra udlejeren af det værelse, hvor du opholder dig mindst, hvilket hænger sammen med en regel i lejeloven om, at man som lejer skal bebo sit lejemål. Hvis du derfor reelt bor i København, opfylder du ikke din pligt til at bebo dit værelse i Århus, og det skal din udlejer dér være indforstået med. Jeg kan dog ikke se nogle grunde til, at din udlejer skulle have indsigelser. En værelseslejer, der ikke bruger værelset, må jo betragtes som en yderst god lejer.

Der er heller ikke problemer i forhold til myndighederne. Myndighederne stiller kun krav om, at boliger benyttes, men ikke krav til antallet af beboere. Da du kun lejer et værelse og ikke en hel lejlighed, vil der således, antager jeg, være andre, der benytter den pågældende lejlighed (tilmeldt folkeregisteret på adressen), og dermed vil lejligheden være i brug, som myndighederne kræver det.

Med venlig hilsen / Best regards

Henrik Palmkvist
Danske Boligadvokater, København


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse