Kreditforening vil sælge mit lejede hus som beset | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Kreditforening vil sælge mit lejede hus som beset

01.10.2014 09:09:09

 

Spørgsmål:

Hej,

Jeg bor til leje i et hus, der har været på tvangsauktion, og kreditforeningen tog selv huset hjem. Nu vil kreditforeningen sælge mig huset billigt – men på "tvangsauktions lignende vilkår" – dvs. købt som beset – uden de hæfter for yderligere.

Spøgsmål: Kan man overhovedet det? Jeg mener at have læst, at selv om en hus køber underskriver sådan en aftale, har sælger stadig et ansvar? I så fald kan jeg jo trygt gå med hertil.

Svar:

Kære spørger,

Når du er privat køber af et hus der skal anvendes til almindelig beboelse, får det normalt ingen betydning for dig, hvis sælger vil sælge "som beset" eller lignende.

Du bør dog sikre dig, at du har de normale informationer, som en "almindelig boligkøber" vil få i de allerfleste tilfælde i form af forskellige tekniske rapporter og en mulighed for at forsikre sig imod eventuelle mangler.

Alt har naturligvis noget med prissætningen og købsvilkårene at gøre, – så et godt råd vil være, at kontakte en boligadvokat allerede nu for at få den rette strategi både for så vidt angår prisdrøftelsen og belysningen af de tekniske forhold – og så kan den pågældende jo naturligvis hjælpe med den digitale tinglysning til slut.

Med venlig hilsen,
Erik Turley
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse