Koldt gulv i lejlighed over tunnelgennemgang | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Koldt gulv i lejlighed over tunnelgennemgang

04.02.2016 14:10:49

 

Spørgsmål:

Hej Jeg bor til leje i en 2 vær. lejlighed på 1 sal med stue og soveværelse beliggende lige over en tunnel/gennemgang fra gade til baggård. Jeg har et problem med at der for det første er rigtig dårligt indeklima i lejligheden generelt med en unormalt høj luftfugtighed 50-65 %. Vi lufter selvfølgelig ud som man foreskriver 2-3 gange daglig og prøver generelt at modvirke dårligt klima. Derudover er gulvet i stuen og soveværelse RIGTIG koldt. Jeg har foretaget temperaturmåling af overfladen som viser ml. 15,5 og 19 grader konstant, og det er også koldt om sommeren. Selv om vi har fuld varme på radiatoren. Jeg holder også en generel høj temperatur i lejligheden da luften ellers bliver meget dårlig og fugtig. Dette resulterer i årlige ekstraregninger på varme, nogle gange på 3000,- ekstra ud over á conto 500,- md. (for en lejlighed på 59 m2) Jeg har haft kontakt til udlejer angående dette men uden rigtig at han har gjort noget ved det. Han mener stadig bare det er grundet manglende udluftning. Jeg har for nyligt skrevet til ham med alle symptomerne beskrevet helt ned i detaljer og hvordan vi prøver at forebygge dette som foreskrevet. Hans reaktion er at vi godt kan få det undersøgt med firmaer og professionelle målinger mm. for at finde ud af hvor problemet ligger. Men han siger også samtidig at hvis der ikke viser sig et reelt problem så hænger jeg på regningen for disse målinger og vurderinger, som efter hans udsagn kan løbe op i 20-30.000. Kan han det? Hvordan kan man evt komme videre i sådan en situation?

Svar:

Kære spørger

Det er en udlejers forpligtelse at sørge for, at der er nogenlunde almindelige forhold i lejemålet, medmindre andet er klart aftalt.

Du har som lejer ikke ret til selv at lave indgreb i udlejers ejendom ved f.eks. selv  at sætte isoleringsplader eller andet op, for at få normaliseret kuldepåvirkningen på gulvet og  du har på den anden side  en berettiget forventning om, at der ikke foreligger særlige byrdefulde forhold ved dit lejemål, som disse.

Du kunne fremsætte et skriftligt krav over for udlejer og hvis dette ikke nytter noget,  så må du kontakte huslejenævnet og fremføre din klage der.

Det kunne være med ønsket om, at lejen blev væsentligt nedsat så længe der ikke var skaffet normale isoleringsforhold omkring lejemålet.

En retssag kan ligeledes komme på tale.

Kontakt en boligadvokat i denne sammenhæng, –  måske kan du få fri proces eller anden retshjælpsdækning af dele af omkostningerne.

Med venlig hilsen/Kind regards

 

Erik Turley, advokat (H)
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse