Købsaftale | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Købsaftale

22.05.2019 12:53:20

 

Spørgsmål:

Hej

Et kort spørgsmål. Kan/må ens ejendomsmægler sende en købsaftale/betinget købsaftale til potentiel køber, på en lavere salgspris end den aftalte salgspris?

Svar:

Kære Spørger

Processen omkring underskrift af købsaftale er sædvanligvis, at mægler indhenter købers underskrift på den af ejendomsmægleren udfærdigede købsaftale. Herefter forelægges dette tilbud for sælger.

Det kan på baggrund af dette sædvanlige udgangspunkt derfor være lidt vanskeligt at forstå problemstillingen i det rejste spørgsmål. Måtte ejendomsmægleren således have udfærdiget en købsaftale indeholdende en lavere købesum end den der er aftalt mellem parterne, kan sælger blot undlade at underskrive aftale. Derefter foreligger der ikke nogen udfordring.

Det er imidlertid naturligvis klart, at ejendomsmægleren alene bør indsætte de vilkår i købsaftalen, der er forhandlet på plads mellem parterne. Gentagne tilsidesættelser af denne forpligtelse vil i yderste konsekvens kunne føre til, at der kan indledes en sag ved Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere.

Rasmus H. E. Agathon
Danske Boligadvokater, København


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse