Køb af hus i budrunde | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Køb af hus i budrunde

26.06.2017 13:18:37

 

Spørgsmål:

Jeg har 2 spørgsmål til et hus vi har købt i en budrunde for lidt over 2 mdr. siden. 1.: Sælger har skrevet under på at der ikke er støj i boligen i et “HOME” dokument. MEN det viser sig, at der kører et godstog flere gange om dagen som larmer helt enormt hvis vindretningen er i vest. Kan man få nedslag efterfølgende på prisen. 2: Sælger af huset har ikke fjernet indholdet i et stort skur på grunden. Det indeholder SÅ meget malet/Imprægneret træ at det skal køres på lodsepladsen. Vi har et par gange rykket dem for at de fjerner det- det virker ikke som om at de gider fjerne affaldet nu hvor de har solgt huset. HVAD gør man ved det.

Svar:

Kære Spørger

Vedr. spørgsmål 1: Teoretisk er det muligt at få erstatning eller et nedslag i prisen. Det kræver dog navnlig, at I kan bevise, at I har betalt en overpris for huset, når der tages hensyn til støjen, og at I ikke var bekendt med, at der lå en jernbane i nærheden. Dette er formentlig bevismæssigt vanskeligt. Noget sådant skal i sidste ende vurderes af en sagkyndig, som i dette tilfælde vil være en ejendomsmægler. Jeg vil derfor anbefale jer at rådføre jer med en ejendomsmægler, og hvis denne mener, at I har betalt for meget, bør I kontakte en boligadvokat, der kan hjælpe jer med at vurdere sagen samt rette krav mod sælgeren.

Vedr. spørgsmål 2: Sælger har pligt til at aflevere ejendommen i ryddeliggjort stand. Den omstændighed, at sælger efterlader et fyldt skur, er misligholdelse af købsaftalen fra sælgers side og erstatningspådragende. Rent juridisk vil I have ret til at lade et firma rømme og bortkøre effekterne i skuret samt kræve udgifterne herved betalt af sælger. Vil sælger ikke betale, må I forfølge kravet ad rettens vej.

Med venlig hilsen / Best regards

Henrik Palmkvist
Dansk BOLIGadvokat, København


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse