Knirkende gulv i nybyggeri | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Knirkende gulv i nybyggeri

15.09.2017 11:30:41

 

Spørgsmål:

Jeg har for 2 år siden købt et nybygget hus. Efter 2 års tovtrækkeri om, hvorvidt trægulvet ville holde op med at knirke, når al byggefugten var forsvundet, har byggefirmaet nu endelig erkendt at trægulvet knirker FOR meget.

Det er et ikke-bærende/ svømmende trægulv, som naturligvis kan knirke lidt alt efter luftfugtigheden. Problemet er, at det knirker MEGET hver dag – hele året.

Nu er der så opstået en uenighed om, hvordan det skal løses. De ønsker at løse det ved at skære revner i 2 døråbninger, så gulvet kan arbejde i bredden og skjule revnen med en overgangsskinne.

Det er jeg ikke interesseret i, da det ødelægger udseendet på trægulvet. Jeg har købt en bolig med et gennemgående trægulv, og det ønsker jeg forsat at have. Derudover mener jeg slet ikke det løser problemer med det knirkende trægulv, da gulvet knirker mest i det rum, hvor der slet ikke er en døråbning, og der desuden er lunker ved fodpanelerne flere steder, som efter min mening tyder på, at det er i underlaget/ fundamentet den er gal.

Jeg mener, at et nyt gulv er den rigtige løsning, men jeg forstår godt, at de vil forsøge en billigere løsning til at starte med – men jeg ønsker ikke at få “ødelagt” gulvets udseende og slet ikke når jeg ikke tror det løser problemet. Jeg mener istedet de burde fjerne fodpanelerne og tjekke om der er nok afstand til væggen. Derudover har de monteret klædeskabe i 2 værelser direkte på trægulvet, hvilket gør at gulvet ikke kan arbejde, når der netop er et ikke-bærende/ svømmende trægulv. Byggefirmaet vil ikke forsøge disse løsninger, før de har forsøgt deres egen løsning.

Jeg mener de fokuserer for meget på økonomien i det, frem for at fokusere på hvad der er rimeligt i forhold til den vare jeg som kunde har købt.

Jeg overvejer om jeg skal have en advokat til at varetage dialogen med byggefirmaet, men udover at en advokat kan ligge pres på byggefirmaet, får jeg så noget ud af det, ved at modsætte mig deres udbedringsforslag hvis det rent faktisk kom til afholdelse af Syn og Skøn?

Svar:

Kære spørger

En meget konkret besvarelse kræver en stor indsigt i den underliggende aftale, du har med byggefirmaet.

Det, jeg hæfter mig ved i din beskrivelse af situationen, er, at du har købt et hus med et gennemgående gulv, og at dette bliver “brudt” hvis en skinne bliver etableret.
Hertil kommer “knageriet”.

Ingen af disse forhold skal du efter min mening acceptere, og du bør derfor fastholde det resultat, som ville være tilfældet, hvis jeres aftale var overholdt af byggefirmaet.

Meget kan dog afhænge af de konkrete aftaler, der er indgået, og du har klart brug for bistand fra en boligadvokats side til vurdering heraf.

Der er formentlig aftalt en særlig fremgangsmåde i aftalen for, hvad du skal gøre, når denne tvist nu opstår  – og denne “plan” bør følges evt. ved at forelægge manglerne for en klageinstans, hvis aftalen giver mulighed herfor.

De omkostningsmæssige forhold bør du ligeledes drøfte med advokaten, så muligheden for at søge retshjælpsdækning af omkostninger udnyttes i det omfang det er muligt.

Med venlig hilsen/Kind regards

Erik Turley, advokat (H)
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse