Kloakvand | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Kloakvand

05.11.2015 14:59:12

 

Spørgsmål:

Vi flyttede for 2 år siden ind i vores lejlighed. Allerede da vi flyttede ind, lavede vi en fejlmelding over, at der lugtede afsindigt i hele vores lejlighed, lige så snart der bliver brugt vand i vores køkken (fra kloak på badeværelset). Vi har sidenhen haft problemer med, at vores badeværelse står under vand (kloakvand – med afføring), da det hele stopper til. Vi har nu flere gange haft boligforeningens pedeller ude, men de ved simpelthen ikke hvad de skal gøre, da det er vores afløb/kloak, der er bygget forkert, og vores udlejer ikke vil gøre noget. Derfor er vi kommet til at snakke om, om vores udlejer egentlig ikke havde pligt til at meddele os om fejlen i kloak – og afløbssystemet, allerede ved indflytning? Og om vi på nogen måde, kan få en form for erstatning/ lejenedsættelse, da vi bor i en lejlighed, hvor vi ikke kan gå i bad uden afløbene flyder over?

Svar:

Kære spørger

Udlejer har pligt til at stille det lejede til disposition for lejer i god og funktionsdygtig tilstand. Du skal ikke acceptere de forhold, du nævner.

Hvis ikke udlejer efter påkrav retter forholdet, kan du kræve reduktion af lejen, indtil forholdet er rettet. Det sker ved klage til myndighederne (huslejenævn / beboerklagenævn). Jeg kan foreslå dig, at du kontakter din lokale advokatvagt, der kan hjælpe dig videre.

Med venlig hilsen

Anders Welding
Dansk BOLIGadvokat


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse