Klager over hund | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Klager over hund

01.10.2014 09:34:19

 

Spørgsmål:

Hej,

Jeg bor i Lundevangen, 2900 Hellerup. Der har en nu afdød beboer klaget over gøen fra en gravhund. Hunden er af en hundepsykolog blevet erklæret normal og ikke på nogen måde aggressiv. Vores bestyrelse har nu af egen drift henvendt sig til en advokat, der har skrevet et trusselbrev til hundeejeren, hvori hun bliver bedt om at fjerne hunden inden for en måned, hvorefter sagen ellers vil blive overgivet til fogeden. Det skal bemærkes, at der ifølge vores vedtægter er tilladelse til at holde hund. Hvar er ejerens retstilling, og hvilke muligheder har vil for at støtte hundeejeren i denne sag. Der er i øvrigt ingen andre end den afdøde klager, som føler sig generet af hunden.

Svar:

Kære spørger,

Det nævnes ikke, hvilken form for boliger der er tale om. Jeg går dog ud fra, at der er tale om ejerlejlighederne i E/F Lundevangen på Tuborgvej i Hellerup.

Hundeejerens retsstilling vil følge af jeres vedtægter. Heraf kan fremgå, hvilke reaktionsmuligheder foreningen har i forhold til hundeejeren.

Da jeg ikke er bekendt med vedtægterne, kan jeg desværre ikke udtale mig konkret om retsstillingen og jeres muligheder for at hjælpe.

Jeg kan dog oplyse, at generelt skal der rigtig meget til for at en ejerforening kan skride ind i forhold til en hundeejer – særligt når det i foreningen er tilladt at holde hund. I jeres tilfælde vil det formentlig afhænge af, hvor mange beboere der føler sig generet af hunden. Såfremt der alene er – den nu – afdøde beboer, vil jeg gætte på, at det ikke kan få konsekvenser for hundeejeren.

Med venlig hilsen,
Henrik Palmkvist
Dansk BOLIGadvokat, Frederiksberg C


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse