Kan min sælger trække i land? | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Kan min sælger trække i land?

17.09.2014 10:06:44

 

Spørgsmål:

Hej,

Jeg indgik for fire måneder siden en aftale om at købe en dames andelskolonihave. Aftalen blev indgået med damens niece, som handlede på vegne af damen.

Jeg har siden ventet på, at de skaffede de fornødne papire, prisen var aftalt og accepteret af sælger og niece.

Her fire måneder efter skriver niecen til mig at aftalen er blevet annuleret – da priser er for lav.

Mit spørgsmål er nu: Kan sælger annulereen aftale, som er indgået verbalt og på skrift (SMS) – kan boligforeningen / haveforeningen ?
Eller er min handel gennemført – og vil sælger ud af aftalen så koster det (skal med at jeg har haft omkostninger forbundet med dette køb – jeg har ingen penge betalt sælger endnu – grundet manglende oplysninger fra sælger) Har jeg en sag, hvis sælger nægter at gennemføre aftalen om salg?

Svar:

Kære spørger,

Hvis du kan bevise den mundtlige aftale – og den ikke har været betinget af forhold, der ikke r opfyldt – vil du som udgangspunkt kunne fastholde, at en aftale er etableret.

Imidlertid er der normalt så mange vilkår knyttet til en aftale om overdragelse af fast ejendom, at man sædvanligvis antager at en egentlig skriftlig aftale skal etableres, før end man kan være sikker på, at en aftale er blevet endelig og holder.

Der kan være mange konkrete faktorer, der er afgørende så et godt råd ville være, at du foreviste en boligadvokat dine sms´er og forklarede om hændelsesforløbet, så en endelig stillingtagen kan ske på et fuldt oplyst grundlag.

Med venlig hilsen,
Erik Turley
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse