Kan min ejendom sælges som almindeligt salg? | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Kan min ejendom sælges som almindeligt salg?

19.08.2014 09:27:03

 

Spørgsmål:

Hej,

Vi er en privat andelsforening, som består af tre personer – mig og mine to børn. Foreningen ejer et stort gammelt enfamiliehus, som er registreret som et sådant i BRF-registeret, men er indrettet, så det kan bruges som to lejligheder. Jeg er det eneste medlem af foreningen, som bor i huset. En del af huset er lejet ud til tre studerende.

Vi ønsker at sælge huset som et almindeligt enfamiliehus. Ikke som andele. Mit spørgsmål er: Kan andelsforeningen som juridisk person uden videre sælge ejendommen i almindeligt salg til en køber, som ønsker at bruge boligen som enfamiliehus? Og hvis ikke, hvad skal der til, for at den kan?

Svar:

Kære spørger,

Ja, andelsforeningen kan uden videre sælge huset i almindeligt salg til hvem som helst – også en køber, der ønsker at bruge huset som enfamiliehus.

Ved salg og tinglysning af skøde skal det blot kunne dokumenteres, at den eller de, som på foreningens vegne underskriver købsaftale og skøde, har den fornødne tegningsret. Formentlig – afhængig af foreningens vedtægter – skal der holdes en generalforsamling i foreningen, hvor det besluttes at sælge huset, og referat heraf skal så udarbejdes og benyttes som dokumentation i forbindelse med salget.

Med venlig hilsen,
Henrik Palmkvist
Dansk BOLIGadvokat, Frederiksberg C


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse