Spørgsmål:
Hej
Min datter er psykisk syg og vil gerne flytte sammen med kæresten, når han køber hus, dvs. med folkeregister adresse. Men må hun beholde sin lejelejlighed uden at have folkeregister adresse der? Der er mange grunde til, at hun vil benytte denne løsning. Grundet psykiske udsving har hun jævnligt brug for at være helt alene. Og de har endnu ikke fundet ud af om forholdet kan holde pga det psykiske. Kæresten er meget sød, tålmodig og forstående, han er meget optimistisk om, at det kan holde.
Min datter er mere bange for at hun bliver for stor en belastning, og/eller kommer til at føle sig som en belastning. Hvis hun kan beholde sin lejelejlighed (alm. nyttigt boligelskab), er der så begrænsning på, hvor længe hun kan beholde den ? Lejligheden kommer til at stå tom, da hun skal have mulighed for at trække sig tilbage til den, når hun får det svært. I starten vil det være 3-5 gange i løbet af ugen. Men hvis forholdet kan bære, vil det nok falde lidt over tid.
På forhånd tak
Svar:
Hej,
Der findes i visse kommuner krav om bopælspligt. Det betyder at der skal være tilmeldt en folkeregisteradresse på boligen, dette gælder tilsvarende for lejemål, og at boligen skal benyttes i 180 dage om året. Det er dog tilladt at rejse væk i en periode såfremt folkeregisteradressen ikke frameldes.
Jeg vil anbefale dig at tage kontakt til kommunen og bede dem oplyse dig om, hvorvidt der gælder bopælspligt i kommunen. Hvis det er tilfældet, bør din datter beholde sin folkeregister adresse på lejemålet, for ikke at risikere at miste denne.
Med venlig hilsen
Erik Turley
Danske Boligadvokater, Hillerød