Kan min bror skrives på mit andelsbevis og efterfølgende købe en ny andel næste gang, der bliver en ledig? | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Kan min bror skrives på mit andelsbevis og efterfølgende købe en ny andel næste gang, der bliver en ledig?

30.10.2018 15:02:56

 

Spørgsmål:

Min bror vil gerne ind i vores andelsforening. Kan jeg sætte ham på andelsbeviset, (hvis banken godkender), og derigennem få ham ind i ejendommen? Tanken er, at han flytter igen, næste gang der bliver en ledig andel til salg i foreningen. Er det fup og svindel, eller? Vi er desperate, da vi ikke kan få noget at bo i til ham.

Svar:

Kære spørger

Jeg forstår dit spørgsmål således, at du og din bror ikke ønsker at etablere et egentligt samliv, men at hans navn på dit andelsbevis alene vil være proforma. Under disse omstændigheder vil der være tale om omgåelse af reglerne, og det er ikke tilladt.

Min anbefaling er at kontakte bestyrelsen i foreningen og forelægge dem situationen samt høre, om bestyrelsen vil være indforstået med, at I gør sådan. Hvis I får bestyrelsens samtykke, kan I måske “slippe igennem med det”, selv om det egentlig er i strid med vedtægterne.

Bemærk dog, at nogle foreninger har regler om, at hvis man køber en ny andel via en intern venteliste, skal man sælge sin (gamle) andel. Er der sådanne regler i din forening, har I slet ikke mulighed for at gøre, som I påtænker.

Med venlig hilsen / Best regards

Henrik Palmkvist
Danske Boligadvokater, København


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse