Kan jeg leje et hus og efterfølgende købe det? | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Kan jeg leje et hus og efterfølgende købe det?

19.11.2018 10:00:33

 

Spørgsmål:

Hej. Er det muligt at lave en lejekontrakt til et hus på ½ år, hvorefter man køber huset? Altså at man sammen fastlægger en salgspris inden køb, udformer en lejekontrakt til fx. 1/10, hvorved salget vil ske? At man på en måde er lovet husets salgspris efter det halve år?

Svar:

Kære Spørger,

Helt grundlæggende synes din problemstilling meget sjældent forekommende. Hvis man ønsker at få adgang til en ejendom “nu og her”, vil det i udgangspunktet være en unødig omstændig model, at vælge en adkomstmæssig overtagelse af ejendommen om 6 måneder, hvorefter man lejer sig ind i den mellemliggende periode. Anbefalingen vil således i udgangspunkt være, at man blot laver en overdragelse af ejendomsretten “nu og her”, hvorefter man ikke har behov for en mellemliggende lejeperiode.

Idet jeg forudsætter, at der selvfølgelig må være konkrete omstændigheder, der giver behov for, at overveje en konstruktion med lang overtagelse om 6 måneder og et lejeforhold i den mellemliggende periode, er der sådan set ikke noget juridisk til hinder for en sådan løsning. Dog skal man være klar over, at man ikke vil kunne tegne ejerskifteforsikring, når man har haft adgang til ejendommen forinden overtagelsen. Ligeledes skal lejekontrakten skarpt definere, hvilke vilkår udlejningen sker på, herunder naturligvis særligt vedr. tidsbegrænsningen.

Du bør overveje med en rådgiver at få afstemt, hvilke model der i din situation er mest egnet, idet jeg som indledningsvist anført, kan have vanskeligt ved at se ræsonnementet i den påtænkte løsning.

Rasmus H. E. Agathon
Danske Boligadvokater, Frederiksberg


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse