Kan jeg godt have 2 lejeboliger? | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Kan jeg godt have 2 lejeboliger?

08.01.2019 09:52:41

 

Spørgsmål:

Kan jeg godt have 2 lejeboliger? Jeg har en i Furesø kommune og skal flytte til Esbjerg, mens jeg er under uddannelse. Jeg bor lige nu med min mand men pga job så bliver han boende i Furesø. Jeg kommer til at bo i vores fælles bolig i Furesø fredag aften til mandag morgen HVER uge … må jeg godt optage ny lejekontrakt i Esbjerg MED folkeregisteradresse, uden at nuværende lejebolig bliver opsagt i Furesø?

Svar:

Kære spørger

Der gælder regler om bopælspligt for langt de fleste ejendomme i Danmark, hvilket betyder, at disse skal være tilknyttet en folkeregisteradresse og skal bebos i mindst 180 dage om året. Du kan derfor kun have én bopæl og dermed alene ét lejemål.

Det er din udlejer som skal sørge for, at bopælspligten er opfyldt. Jeg vil derfor ikke anbefale dig at underskrive ny lejekontrakt i Esbjerg, såfremt du alene står angivet som lejer på lejekontrakten for lejemålet i Furesø kommune, da du kan risikere, at udlejer ophæver lejemålet.

Står din mand imidlertid ligeledes på lejekontrakten for lejemålet beliggende i Furesø kommune, kan han fortsætte denne kontrakt, mens du kan stå som lejer på lejekontrakten for lejemålet i Esbjerg.

Står din mand ikke på lejekontrakten for lejemålet beliggende i Furesø, kan I spørge udlejer om muligheden for at din mand skrives på lejekontrakten eller muligheden for at fremleje til ham. Herved kan du optage nyt lejemål i Esbjerg og flytte din folkeregisteradresse hertil, og således vil bopælskravet være opfyldt for begge lejemål.

Har du yderligere spørgsmål, vil jeg anbefale dig at tage kontakt til en boligadvokat.

Med venlig hilsen

Erik Turley
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse