Kan jeg bo i lejet lejlighed uden at have folkeregisteradresse der? | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Kan jeg bo i lejet lejlighed uden at have folkeregisteradresse der?

03.09.2018 09:09:54

 

Spørgsmål:

Hej! Min mand og jeg har besluttet at flytte fra hinanden i et stykke tid. Vi ønsker ikke at vores børn skal flytte frem og tilbage, og løsningen bliver derfor, at vi lejer en lejlighed og skiftes til at bo der og i vores fælles hus, som vi ejer, en uge ad gangen. Lejlighed og hus ligger i to forskellige kommuner. Mit spørgsmål er, om vi må leje en lejlighed, uden at en af os flytter folkeregisteradresse dertil? Dvs. vi begge beholder folkeregisteradresse i huset. Lejligheden ligger i Aarhus. Vi er fortsat gift.

På forhånd tak!

Svar:

Kære Spørger,

Efter lov om det centrale personregister skal ens folkeregisteradresse være der, hvor man har sit faste ophold/der hvor man opholder sig mest, jf. § 1, nr. 3.

Nævnte udgangspunkt kan imidlertid konkret fraviges. Du beskriver, i din henvendelse, at du og din mand vil skiftes til at bo henholdsvis en uge i lejligheden, og en uge i huset, i et stykke tid, hvorfor I i princippet opholder jer lige længe begge steder. Da det fremgår af din henvendelse, at jeres løsning er midlertidig, er der som udgangspunkt ikke noget problem i, at I begge har folkeregisteradresse i huset. Det er dog vigtigt at bemærke, at dette kun er i orden, så længe det er midlertidigt, altså at der er tale om en kortere periode.

Uanset ovennævnte vil jeg dog gøre jer opmærksomme på, at udlejer i nogle tilfælde stiller krav til at der er adresseregistrering i lejelejligheden. Tjek derfor lejekontrakten igennem for så vidt angår dette.

Rasmus H. E. Agathon
Danske Boligadvokater, Frederiksberg


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse