Kan en handel betinges af, at der opnås en byggetilladelse? | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Kan en handel betinges af, at der opnås en byggetilladelse?

18.06.2018 08:56:52

 

Spørgsmål:

Hej,

Jeg overvejer at investere i en ejerlejlighed i Aalborg på 98kvm. Jeg agter at opdele denne til to ejerlejligheder på 49kvm hver. Kan jeg søge om byggetilladelse inden jeg køber, eller lade købet være betinget af at jeg får den (da jeg skal oprette køkkener i rum som i dag er indrettet til andet)?

Hvilke udgifter er der forbundet med at få lejligheder opdelt i to?

Svar:

Kære Spørger,

I forbindelse med købsaftalens indgåelse kan du godt betinge handlen af, at der opnås byggetilladelse til det påtænkte projekt. Der kan imidlertid vise sig en tidsmæssig udfordring, idet sagsbehandlingstiden vedrørende byggesager kan være langstrakt i visse kommuner. Det vil kunne medføre, at salget i praksis måske ikke kan afvente den ønskede afklaring. Ligeledes kan der være juridiske forhindringer i forhold til at gennemføre et projekt som påtænkt, hvilket kan begrunde sig på blandt andet manglende hjemmel i vedtægter/ejerforening, ejerlejlighedsloven mv.

I forhold til selve opdelingen af ejerlejligheden vil det være en landinspektør, der skal være behjælpelig med denne opgave.

Angående udgifter til det påtænkte projekt skal der foruden eventuelle håndværkerudgifter, afsættes omkostninger til juridisk bistand, byggesagkyndig assistance samt landinspektør..

Rasmus H. E. Agathon
Danske Boligadvokater, Frederiksberg


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse