Kælderlejlighed ikke godkendt til beboelse | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Kælderlejlighed ikke godkendt til beboelse

13.08.2018 08:54:23

 

Spørgsmål:

Jeg har lige fundet ud af, at den kælderlejlighed, jeg har boet i et halvt år og fraflytter om et par dage, ikke er godkendt til beboelse. Hvad kan jeg gøre? Er der mulighed for kompensation? Jeg er ret skuffet, da jeg gik ud fra, at det var godkendt, og jeg føler mig temmelig snydt.

Svar:

Kære spørger

Der er ikke lejeretligt muligheder for at angribe udlejer, fordi lejemålet ikke er godkendt til beboelse. Det må være en sag mellem udlejer og kommunen, at lejligheden ikke er godkendt til beboelse.
Du kan imidlertid have mulighed for at få ”kompensation” ved at søge lejen nedsat, da den kan være sat for højt. Der er dog krav om, at lejen skal være væsentligt højere end lejen for lignende lejemål, samt en grænse for hvor langt tilbage i tiden, der kan kræves tilbagebetaling fra. Du skriver, at du har boet i lejemålet i 6 måneder og vil derfor, hvis lejen findes at have været for høj i denne periode, kunne få tilbagebetaling af for meget betalt leje for denne periode.

For at kunne svare helt dybdegående på dit spørgsmål er der dog behov for flere oplysninger om ejendommen som din lejlighed ligger i, herunder by og opførelses år.

Jeg vil anbefale dig at kontakte en boligadvokat, hvis du ønsker at undersøge muligheden for at kræve lejen nedsat for den periode du har boet der.

Med venlig hilsen
Erik Turley
Danske Boligadvokater, Hillerød


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse