Jeg skal sælge en andelslejlighed | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Jeg skal sælge en andelslejlighed

17.09.2015 11:47:04

 

Spørgsmål:

Jeg skal sælge en andelslejlighed.

Jeg har fået den synet af vvs mand etc som skal gøres.

Ved tilsynet af badeværelset, skriver han at bl.a. afløbet skal udskiftes, og kommer med et tilbud på 10.000 kroner. Men i det skema jeg får tilsendt, har han ved gulvafløb krydset af under 2: Middel stand og 6: skal rengøres.

Vi har boet i lejligheden i to år, og har ikke lavet noget om på badeværelset. Da vi overtog den var der i VVS rapporten vi så, der er udført af samme vvs mand, også krydset af ved 2 og 6. Gulvafløbet er altså i samme stand som da vi overtog.

Fra da jeg overtog lejligheden, har jeg også fået en opgørelse for hvordan prisen er sat – her er der bl.a. trukket 1000 kr fra fordi håndvasken var utæt etc, men der er ikke trukket noget fra pga gulvafløbet.

Vores andelsforening siger dog, at de vil trække mindst 10.000 fra i vurderingen af vores lejlighed, hvis vi ikke får lavet gulvafløbet.

1) Må de godt det, når VVS rapporten er præcis som da vi overtog lejlighed, og der dengang ikke blev trukket 10.000 fra i prisen?

og 2) Kan de kræve at afløbet skal forbedres, når VVS manden selv i rapporten har krydset af under ‘2: middel stand’ og ikke under fx ‘5: skal udbedres.’

På forhånd mange tak for hjælpen.

Svar:

Kære spørger

Boligforeningen foretager de fradrag, som efter omstændighederne findes velbegrundede, hvis fremgangsmåden har hjemmel i boligforeningens vedtægter.

Som regel er der også i vedtægterne foreskrevet en fremgangsmåde for konfliktløsning, hvis der ikke er enighed mellem boligforeningen og den sælgende andelshaver omkring de stedfundne fradrag, og jeg foreslår, at du følger denne fremgangsmåde eventuelt med bistand fra advokat.

Ud fra din beskrivelse virker fradraget ikke rimeligt.

Med venlig hilsen

Anders Welding
Dansk BOLIGadvokat, Amager


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse