Jeg ønsker at købe halvdelen af min mors hus | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Jeg ønsker at købe halvdelen af min mors hus

17.09.2015 11:44:16

 

Spørgsmål:

Hej, Jeg har boet sammen med min mor siden min far døde i 2011. Hun ejer huset, vi bor i, men sidder dog i uskiftet bo. Jeg vil gerne købe mig ind i det, så jeg ejer halvdelen. Men vi ved ikke rigtig hvordan vi griber det an. Min mor har snakket med to forskellige i hendes kreditselskab, som sagde noget forskelligt. Kan I svare mig på hvordan jeg skal gribe det an??

Svar:

Kære spørger
 Hvordan du skal gribe det an, afhænger af jeres konkrete situation. Du bør derfor kontakte en boligadvokat, der kan hjælpe jer, herunder også med udarbejdelse og tinglysning af skøde.

Som oftest vil der i en situation som jeres være gæld i huset. Denne gæld hæfter alene ejeren for. Når en anden person, som dig, køber en halvpart i huset, vil det sædvanligvis ske på den måde, at køberen indtræder i gældsforpligtelsen. Købesummen svarer i så fald til halvdelen af gælden. Indtrædelse i gælden kræver dog panthavernes accept.

Hvis der er friværdi i huset, kan det endvidere blive aktuelt – udover at indtræde i gældsforpligtelsen – at betale et kontantbeløb til husets ejer som del af købesummen.

Du og din mor kan i princippet frit aftale, hvor stor købesummen skal være. Bemærk dog, at hvis købesummen afviger fra ejendommens værdi, er der risiko for, at I kan blive beskattet. SKAT har en fast praksis, hvorefter salg til +/- 15% af den offentlige værdi ikke vil udløse skattebetaling.

 

Med venlig hilsen / Best regards

 

Henrik Palmkvist
Dansk BOLIGadvokat, København


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse