Ingen medlemspligt i grundejerforening | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Ingen medlemspligt i grundejerforening

22.02.2019 12:54:31

 

Spørgsmål:

I vores grundejerforening er der ikke medlemspligt, med enkelte undtagelser. I jeres svar den 09. marts 2018, skrev I, at der ikke var noget at komme efter overfor dem, der undlader at betale. I vores forening har vi forpligtigelse til snerydning og græsslåning af grønne områder. Kan vi alligevel pålægge “undladerne”, kun at betale deres del af omkostningerne ved de 2 forpligtigelser?

Svar:

Kære spørger

Hvis der ikke er medlemspligt i foreningen, kan I ikke kræve betaling fra ikke-medlemmer på grundlag af foreningens vedtægter. Det gælder også forpligtelserne vedrørende snerydning og græsslåning af grønne områder.

Det er dog ikke utænkeligt, at disse ikke-medlemmer kan være forpligtet til at betale på andet grundlag. Det kan f.eks. være ifølge en tinglyst servitut, der påligger disse ikke-medlemmer en forpligtelse.

Det virker mærkeligt, hvis der i jeres område er et smuthul for grundejere, så de kan slippe for at tage andel i omkostningerne til fælles arbejder. Jeg skal ikke kunne sige, om det faktisk forholder sig sådan. Det beror på en nærmere undersøgelse. Derfor bør I overveje at lade en professional vurdere jeres muligheder.

Henrik Palmkvist
Danske Boligadvokater, København


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse