Hvordan skal udgifterne deles? | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Hvordan skal udgifterne deles?

22.02.2019 13:00:17

 

Spørgsmål:

Hej Brevkasse!

Jeg ejer et rækkehus i lige forhold (bortset fra noget særeje) med min ex (samboende, ej gift), som fraflyttede for et års tid siden, men lod mig sidde i huset indtil vi var klar til et salg. Hun bor i en lejelejlighed nu og betaler ingenting til huset, som jeg jo mener, at hun godt nok ikke bor i men samtidigt har investeret i, og derfor har et ansvar for vedligeholdelse m.v.

Mit spørgsmål går på, hvor meget jeg kan opkræve hos hende – og om hun omvendt kan kræve husleje af mig? Jeg mener, at vi skal dele udgift til realkreditlån (hun har jo lånt halvdelen), ejendomsskat, forsikring (dels villa men også indbo, da hun opbevarer ting her) samt vedligeholdelsesudgifter. Jeg betaler som nævnt hele realkreditlånet, men hun får fradrag for halvdelen (automatisk ved Skat). Omvendt har jeg ladet mig fortælle, at hun kan kræve husleje. Så hvordan ser regnestykket principielt ud? Hvad gør man ift. rentefradraget (jeg kan vel ikke bare skrive den totale renteudgift på min årsopgørelse)?

På forhånd tak!

Svar:

Kære spørger

I skal begge betale halvdelen af alle fast udgifter på huset, dvs. realkreditydelser, ejendomsskat, forsikring, vedligeholdelsesarbejder m.v. Forbrugsudgifter som el, vand og varme skal alene betales af dig som bruger af huset. Omvendt kan din eks. kræve husleje af dig, hvilken vil svare til halvdelen af den husleje, som et hus som jeres sædvanligvis kan bære i lejeindtægt.

Rentefradraget kan du intet gøre ved, medmindre du køber din eks. ud og overtager den fulde gæld.

Henrik Palmkvist
Danske Boligadvokater, København


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse