Hvor kan man finde information om, hvorvidt indervægge i hus er bærende? | Danske BOLIGadvokater
Rådgiverportalen

Hvor kan man finde information om, hvorvidt indervægge i hus er bærende?

30.01.2023 10:27:07

 

Spørgsmål:

Kære BOLIGadvokat

Jeg vil gerne fjerne en væg i mit et plans hus, men det ser ikke ud til, at jeg får oplysninger om, hvorvidt husets indervægge er bærende eller stabiliserende, hvis jeg køber en ejendomsdatarapport.

Hvor kan jeg købe tegninger der viser, hvilke vægge, der er bærende og stabiliserende?

Som alternativ kan jeg se, at man bør købe en ingeniør til at lave beregninger, men er man dækket forsikringsmæssigt, hvis man har byggetegninger eller en ingeniørs beregninger, og der alligevel opstår skader?

Mit hus er fra 1977.

Svar:

Kære Spørger

Der er ingen steder, du med sikkerhed kan finde tegninger, der viser, hvilke vægge der er bærende og stabiliserende. Du kan dog henvende dig på byggesagsarkivet i din kommune. Her kan du være heldig at finde bygningstegninger m.v. med information herom. De fleste kommuner har digitaliseret deres byggesagsarkiv. Så med al sandsynlighed kan du tilgå dokumenterne online.

Hvis der ikke er tegninger eller dokumenter herom i byggesagsarkivet, er der kun en vej tilbage, og det er at hyre en professionel, der kan vurdere sagen for dig.

Der er ingen af de almindelige forsikringer som husforsikring eller indboforsikring, der dækker tab, hvis der opstår skader, selvom man har fået professionel bistand eller handlet efter officielle bygningstegninger. Dog vil en professionel rådgiver eller entreprenør have et ansvar for sit arbejde, og det indebærer, at du kan rette kravet mod vedkommende, hvis der opstår skader, der skyldes fejl fra vedkommendes side.

Med venlig hilsen

Henrik Palmkvist

Dansk BOLIGadvokat, København Ø


TILBAGE

Spørg BOLIG-brevkassen

Søg i brevkassen

Køb bolig
Sælg bolig
Andelsbolig
Sommerhus
Nybyggeri/ombygning
Leje
Erhverv
Tvangsauktion
Ejerforhold
Dokumenter
Fejl og mangler
Økonomi
Diverse